Over mij

Mijn visie

We leven in drukke tijden. Iedereen raast maar door en niemand lijkt stil te staan bij wat er echt toe doet. Kunst kan zorgen voor momenten van verstilling en verbinding met de wereld om ons heen. Ik ervaar het elke dag als ik teken of schilder in mijn studio in Den Haag of op locatie. Maar ik zie het ook bij anderen wanneer ze een mooi schilderij of beeld bekijken. Het zijn deze momenten waar het mij als kunstenaar om gaat.

Mijn werk

Als beeldend kunstenaar en urban sketcher ben ik bedreven in het tekenen op locatie, waarbij ik vastleg wat ik zie door directe observatie. De natuur en mensen zijn mijn voornaamste bronnen van inspiratie; daarbij werk ik graag met waterverf, inkt en kleurpotlood. Ik ben beschikbaar voor het maken van live getekende reportages tijdens evenementen, bijeenkomsten en projecten. Ook maak ik op maat gemaakte schilderijen en tekeningen, zoals portretten, landschappen​ en gebouwen en stillevens (of een combinatie daarvan).

Bekijk mijn laatste nieuwsbrieven voor meer nieuws en informatie over recent werk en opdrachten.

 

Familietraditie

Ik studeerde beeldende kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag en Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam en Amsterdam. Tekenen is altijd mijn voornaamste passie geweest: sinds ik een potlood kan vasthouden doe ik het bijna elke dag. Deze passie zit mij in het bloed: mijn grootmoeder was een professioneel kunstschilder en haar vader - mijn overgrootvader - een begenadigd tekenaar. Ik ben trots deze familietraditie te mogen voortzetten! 

Updates and special offers delivered straight to your inbox? Sign up for my (English) newsletter!

© All rights reserved by Emma Bijloos 2018